BLOOMBLOOM -

Droogbloemen krans zelf maken (DIY droogbloemen)

Droogbloemen

GASTBLOGDoor Anne Faber (@Huisjeinderijp en InterieurvanAnne.nl)

Anne blogt sinds kort over interieur en DIY op haar website InterieurvanAnne.nl en is daarnaast actief op Instagram onder de naam Huisjeinderijp. Al van jongs af aan is Anne bezig met interieur en creatieve projecten. Veel dingen in huis zijn zelfgemaakt en daarover schrijft en post ze regelmatig. Ze woont in een fijne tussenwoning in het pittoreske De Rijp, samen met haar partner en zoontje.
Voor ons ging ze aan de slag met een droogbloemenkrans, de werkbeschrijving kun je toepassen op verschillende soorten droogbloemen en verschillende kransen. 

Wat heb je nodig voor de DIY droogbloemen krans?

 • Een krans, dit kan zowel een metalen ring zijn, of zoals bij mij een ring gemaakt van rotan. Die van mij scoorde ik bij Dille en Kamille
 • Binddraad, dit koop je bij het tuincentrum of bij een doe-het-zelf-zaak. Ik kocht die van mij bij het tuincentrum. Ik koos voor een groene kleur, maar vaak zijn ze ook in het zilver of andere kleuren te koop.
 • Schaar/tang. Hiermee kun je het draad én de bloemen op de gewenste lengte knippen. 
 • Droogbloemen. Afhankelijk van wat voor soort krans je wilt maken, kies je hier je droogbloemen op uit. Zorg in ieder geval altijd dat je eucalyptus hebt of een soortgelijke bloem met bladeren. Mijn droogbloemen scoorde ik natuurlijk via BLOOMBLOOM.

Droogbloemen krans maken

Droogbloemen krans maken

Stap 1: Zorg dat je alle droogbloemen sorteert op soort zodat je makkelijk kunt pakken wat je nodig hebt. 

Stap 2: Begin met een tak eucalyptus die je volledig om de krans wikkelt waar je straks je droogbloemen ook wilt hebben. Dit betreft de basis van je krans en komen straks de andere bloemen overheen. Belangrijk is dus vooral dat het vast zit, je hoeft het binddraad niet weg te werken uit het zicht. 

Hoe maak je een droogbloemen krans zelf

Stap 3: Begin vervolgens aan de linkerkant van je krans met een 'bosje' droogbloemen. Zorg dat je ze afknipt op een lengte waarbij je nog net ruimte hebt voor het binddraad. Ik koos ervoor om onder andere met gipskruid, gerst en pluimpjes zodat je gelijk aan het begin al volume hebt.

TIP: denk vooraf na over je kleurenverloop en stem hier je bloemen op af. 

Droogbloemenkrans DIY

Stap 4: Vervolgens ga je steeds met een nieuwe bosje droogbloemen (kortgeknipt) door tot je halverwege bent ongeveer. Hier bepaal je of je alle bloemen dezelfde richting op blijft doen, of dat je ervoor kiest om nu het draad af te knippen (nadat je meerdere keren het binddraad eromheen gewikkeld heb). Ik koos ervoor om een gedeelte de andere kant op te steken, dus heb ik afgesloten met een aantal rondjes binddraad en deze toen afgeknipt. Vervolgens ben ik met een nieuw bosje opnieuw begonnen aan de andere kant van waar ik de basis eucalyptus had gedraaid. 

TIP: gebruik tussendoor wat takjes eucalyptus als opvulling, op die manier oogt de krans rustiger omdat je meerdere malen dezelfde droogbloem laat terugkomen. 

Stap 5: Vervolgens kom je dan uiteindelijk uit bij datgene waar je gestopt was vanaf de andere kant. Hier bindt je wederom het binddraad meerdere malen rond voordat je deze afknipt. 

Stap 6: Vervolgens bepaal je waarmee je af wilt sluiten, ik koos voor eucalyptus in combinatie met gerst. Je zou hier ook nog een extra takje gipskruid kunnen doen, echter wil je natuurlijk het binddraad hier wegwerken. Houdt hier dus rekening mee in je keus voor welke soort droogbloem je gebruikt. 
Je steekt de gekozen soort droogbloemen tussen het reeds aanwezig binddraad op je krans. Op deze manier zorg je ervoor dat je geen extra draad meer hoeft weg te werken. Mocht je handig zijn met een lijmpistool, zou je deze laatste stap ook extra vast kunnen zetten met een lijmpistool. 

Droogbloemen krans BLOOMBLOOM van boeket

Zoals je kunt zien koos ik ervoor om een asymmetrische krans te maken, dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Daarnaast koos ik voor naturel kleuren in combinatie met enigszins wat roze tinten. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om alles in naturel tinten te doen, of juist een hele bonte verzameling van droogbloemen. 

Je kwalitatieve droogbloemen bestel je makkelijk via onze shop, zowel voor boeketten als voor je mooie DIY-projecten. Droogbloemen bestellen

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Droogbloemen krans zelf maken (DIY droogbloemen)

  BLOOMBLOOM -

  Droogbloemen krans zelf maken (DIY droogbloemen)

 • Droogbloemen in Kerstpakket

  BLOOMBLOOM -

  Droogbloemen in Kerstpakket

 • Het hele jaar door genieten van kleurrijke droogbloemen

  BLOOMBLOOM -

  Het hele jaar door genieten van kleurrijke droogbloemen

 • Zelf een droogboeket samenstellen? Tips!

  BLOOMBLOOM -

  Zelf een droogboeket samenstellen? Tips!

 • Wat zijn droogbloemen? En hoe worden droogbloemen gemaakt?

  BLOOMBLOOM -

  Wat zijn droogbloemen? En hoe worden droogbloemen gemaakt?

 • Droogbloemen boeket

  BLOOMBLOOM -

  Voordelen van droogbloemen

 • Singles Day 2020: 15% Korting op droogbloemen

  BLOOMBLOOM -

  Singles Day 2020: 15% Korting op droogbloemen

 • BLACK FRIDAY KORTING

  BLOOMBLOOM -

  BLACK FRIDAY KORTING